Kontaktirajte nas » +386 7 33 80 740; +386 40 637 649; info@kadros.si

Pogodba o zaposlitvi

Wednesday, 02 October 2013 00:00

Dobili smo v pregled pogodbo o zaposlitvi iz večjega, dobro delujočega družinskega podjetja (200 delavcev). Nekaj slabih rešitev iz pogodbe:

 • sklenjena je na podlagi Zakona o delovnih razmerjih (UL RS št. 42/02, 103/07 in 21/13), ki v takšni obliki ne

  obstaja, sklicuje se na napačno kolektivno pogodbo in splošno na splošne akte delodajalca brez opredelitve aktov,

 • delovno razmerje je sklenjeno za polni delovni čas, brez opredelitve števila ur,

 • delavec je dolžan delati v delovnem času, določenem s Pravilnikom o delovnem času, odmorih, počitkih in dopustih, ki ga v podjetju sploh nimajo,

 • delavec je disciplinsko in odškodninsko odgovoren po določilih zakona, veljavnih kolektivnih pogodb in splošnih aktov delodajalca. V pogodbi sploh niso določene hujše kršitve delovnih obveznosti zaradi katerih delodajalec lahko redno ali izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. Vse kršitve (razen zakonsko določenih) se lahko ugotovijo le v disciplinskem postopku...


Last modified on Friday, 16 January 2015 12:38
Rate this item
(0 votes)

Related items

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, statistike obiskov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V redu

 

Pravilnik o piškotkih

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.


1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:


 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.