Kontaktirajte nas » +386 7 33 80 740; +386 40 637 649; info@kadros.si

Pogodbe o zaposlitvi po internetu?

Friday, 30 August 2013 00:00

Pogodbe o zaposlitvi na internetu? Dvakrat kliknete in imate pogodbo o zaposlitvi, simpatično mar ne, dvakrat kliknete in že imate odpoved pogodbe o zaposlitvi, res samo dvakrat kliknete in imate vse, vsi vaši problemi so rešeni, sedanji in bodoči, dobite tudi pogodbo z gradbeno firmo, ki

vam bo zgradila hišo za 300.000€, to pa ne, saj nismo vendar tako naivni, prevelik je to denar, da bi ga dali gradbincu na podlagi pogodbe, kupljene na trafiki, knjigarni ali internetu, vendar se moramo posvetovati s strokovnjakom, kaj če se gradbinec ne bo držal pogodbe o izvajanju del. Podobno je pri sklepanju pogodb o zaposlitvi, podjetje mora imeti varovalko, ki bo varovala interese podjetja. Naj vam pogodbo o zaposlitvi, seveda za razumno ceno, izdela ta, ki vam bo kasneje pomagal reševati konflikte, ker delavci včasih ne spoštujejo obveznosti iz pogodb o zaposlitvi in je potrebno pogodbo odpovedati, tega, ki vam je pogodbo prodal po internetu pa ni več in ne morete ga najti oz. se s tem ne ukvarja. Torej, podjetniki držite se železnega pravila, naj vam pogodbe o zaposlitvi, pravilnike in druge listine izdelajo tisti, ki bodo v primeru potrebe za temi pogodbami, pravilniki in listinami stali in se boste na njih lahko naslonili. Npr. mi nikoli ne bomo za stranke izdelali pravilnik o računovodstvu, blagajniškem maksimumu, oceno tveganja...bomo pa izdelali pravilnike na podlagi katerih že dobrih 18. let vodimo disciplinske postopke in postopke odpovedi delovnega razmerja, kot so npr. pravilniki o organizaciji in sistemizaciji delovnih mest, o kontroli bolniškega staleža, o kontroli vinjenosti na delovnem mestu, notranji kontroli, o normah, plačah, delovni uspešnosti...dodali bi še pravilnik o uporabi službenih vozil, tudi za zasebne namene...in seveda vse izvedbene akte, sklepe in obvestila, ki iz tega sledijo. Pravilnik, ki ni sprejet na ustrezen način je neveljaven, pa še velika kazen je zagrožena. Kakor kdo želi, vse je na trgu in izbira je osebna, prav tako tveganje.

 

Last modified on Friday, 16 January 2015 12:24
Rate this item
(1 Vote)

Related items

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, statistike obiskov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V redu

 

Pravilnik o piškotkih

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.


1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:


  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.