Kontaktirajte nas » +386 7 33 80 740; +386 40 637 649; info@kadros.si

Nadomestilo za čas bolniškega staleža

Saturday, 13 July 2013 00:00

Nadomestilo za čas bolniškega staleža od 13. julija naprej, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) lahko izplača delavcu neposredno na njegov račun. To je lepa plat zgodbe. Hkrati če delodajalec delavcu ne

zagotovi nadomestila plače, mu na podlagi 29. tč. 1. odstavka 217. člena ZDR grozi globa od 3.000 do 20.000 eurov. Za manjše delodajalce je globa »le« od 1.500 do 8.000 eurov. Tudi odgovorne osebe morajo nekaj plačati. To je grda plat zgodbe. V praksi, bo delodajalec sporočil ZZZS, da zaradi blokade računa ne more izplačati bolniškega nadomestila, ZZZS bo delavcu izplačal nadomestilo in istočasno obvestil delovno inšpekcijo, da je delodajalec storil prekršek, ker ni zagotovil nadomestila plače. Kdo ve, mogoče ZZZS ne bo obvestil delovne inšpekcije? Kmalu bomo izvedeli. Kakor koli, delodajalec je že v prekršku.


Last modified on Friday, 16 January 2015 12:07
Rate this item
(0 votes)

Related items

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, statistike obiskov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V redu

 

Pravilnik o piškotkih

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.


1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.


2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.


3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:


  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.


Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.